Handleidingen »
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Kalkverf - Ciodet

   Productomschrijving

   Begin altijd met het doorlezen van de volledige handleiding. Hierin staat alles wat je moet weten om het gewenste kalkverf patroon te creëren en geven wij handige tips. De kalkverf van Betonstunter is te gebruiken voor onder andere meubels, plafonds en muren. De verf is eenvoudig aan te brengen en is ‘luchtdoorlatend’, wat betekent dat schimmel- en vochtvorming wordt tegengegaan. We raden voor een optimaal resultaat aan om twee lagen aan te brengen.

   Hoe breng je Kalkverf van Betonstunter aan?

   1. Als eerste is het voorbereiden van je ondergrond belangrijk. Kalkverf kan op veel ondergronden worden aangebracht. Mocht je het willen aanbrengen op spackwerk of spachtelputz, dat kan ook! Hierdoor is je verbruik echter wel hoger. Zorg ervoor dat de ondergrond stof en vetvrij is.

   2. Vervolgens kan gestart worden met het aanbrengen van een primer die geschikt is voor de kalkverf van Betonstunter. Voor zuigende ondergronden is het belangrijk om voor een geschikte primer te gaan. Deze kun je eenvoudig bij bestellen bij de kalkverf. Mocht je dit niet doen, dan kan je verbruik hoger uitvallen. Laat de primer 4 uur drogen voor je begint aan het aanbrengen van de eerste laag kalkverf.

   3. Nu kan je beginnen met het klaarmaken van de kalkverf. Voor 1 liter Kalkverf meng je de bijgeleverde pigmenten aan met 50 ml tot 100 ml water. Het is belangrijk dat de pigmenten goed oplossen in het water. Voor het mixen kan je bijvoorbeeld een garde gebruiken. Het is de belangrijk dat er geen pigment klonten in de verf terecht komen. Eenmaal doorgeroerd giet je het goed gemengde mengsel door een zeef. Eventuele achterblijvende pigmentklonten komen hierdoor niet in de verf terecht. Als er klonten zijn achtergebleven in de zeef kan je deze nogmaals met een klein beetje water aanmengen en zorgen dat deze goed oplossen voordat deze, door de zeef, worden toegevoegd aan de kalkverf.

   4. Als het mengsel met pigmenten is toegevoegd aan de kalkverf, roer je dit goed door. Hierbij moet het mengsel goed gehusseld zijn, zodat de kleur in het kalkverf blik overal gelijk is.

   5. Vervolgens ben je klaar om de eerste laag verf aan te Om het mooie effect te creëren adviseren wij om een blokkwast van Betonstunter te gebruiken. Voor het beste effect begin je in een hoek en werk je in een diagonale lijn naar beneden. Wil je een veel effect? Breng de kalkverf dan aan in halve maantjes of creëer kruisjes. Mocht je voor een minder effect willen gaan, maak dan lange vegen met de blokkwast. Hiermee creëer je een minder druk en daardoor zichtbaar effect.

   6. Laat de eerste laag Kalkverf minstens 8 uur drogen.

   7. Vervolgens kan je de tweede laag kalkverf aanbrengen. Afhankelijk van het effect dat je wilt creëren kies je de gewenste manier die bij stap 3 beschreven staat. Deze moet minstens 24 uur drogen voordat je eventueel Verf Protect aanbrengt.

   Hoeveel kalkverf heb je nodig?

   Per 1 liter is het mogelijk om 4 tot 5 vierkante meter te verven in 2 lagen. Voor 10 vierkante meter heb je dus ongeveer 2 á 3 liter verf nodig om dit in 2 lagen aan te brengen.

   Wat is de droogtijd tussen de verschillende lagen?

   • De primer dient 4 uur te drogen voordat je aan de slag kan gaan met de verf.
   • Wacht 8 uur na het aanbrengen van de eerste verflaag om de tweede verflaag aan te brengen.
   • Laat de tweede laag Kalkverf minimaal 24 uur drogen, voordat je (eventueel) de Verf Protect coating aanbrengt.
   • De Verf Protect coating is na 5 dagen pas geheel opgedroogd, let er dus op dat in die periode de wand of het meubel zo min mogelijk wordt aangeraakt.

   Opslag van de verf

   De verf is ongeopend 6 tot 12 maanden houdbaar en deze dient koel en droog tussen de 5 en 30 graden bewaard te worden.

   Welke kleur moet ik kiezen?

   De mogelijkheden in kleuren variëren net zoveel als de smaak die mensen hebben. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte kleur te vinden. Een kleur kan er op het beeldscherm anders eruit zien dan in het echt. Bestel daarom altijd één of meerdere kleurstalen om de juiste keuze te kunnen maken. Daarbij is lichtinval een belangrijke factor van hoe het effect eruit komt te zien.

   Waarom kiezen voor Betonstunter?

   Betonstunter onderscheidt zich doordat we gebruik maken van 100% ecologische kalkverf. De verf is een natuurvriendelijkere product dan de verfsoorten die op basis van chemische stoffen zijn samengesteld, waardoor u er veilig mee kunt werken en in kunt wonen.

   Onze kalkverf is zorgvuldig samengesteld en dat is te merken bij het aanbrengen. Op onze Instagrampagina vindt u voorbeelden van enkele van onze klanten die u al voor zijn gegaan.

   Over ons
   Betonstunter is de #1 voor al uw beton cirébetonlook verf, kalkverf en nog meer veel. We hebben meerdere ophaalpunten in Nederland voor extra servicegemak. Onze specialisten helpen u met al uw vragen en geven u graag advies voordat u een aankoop wilt gaan doen. U kunt ook via de chat met een van onze specialisten praten.

   Handleiding

   Lees onze tips en adviezen.
   Met onze korte en lekker leesbare handleiding wordt elke klus of project een fluitje van een cent. Heb je toch vragen? Pieker en ploeter niet verder, maar neem contact met ons op.
   Download handleiding
   Kalkverf - Ciodet
   € 0,95
   Kalkverf - Ciodet
   Kleurstaal aanvragen »
   Toevoegen aan winkelwagen