Handleidingen »
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Ardex R1C renovatiepleister

   Productomschrijving

   Ardex kan tot 10mm uitvlakken. In de volgende link vind je een alternatief dat tot 40mm kan uitvlakken - 40mm uitvlakmortel  (3,5 kg per m2).

    

   Tip: 1 zak gaat via de normale post vanaf 2 zakken versturen wij het via een pallet zending. Het is tot 6 zakken voordeliger om per stuk te af te rekenen.

    

   Ardex R1C

   Ardex R1C wordt gebruikt om wanden uit te vlakken. Zodat deze geschikt is voor de toepassing van onze beton cire. Ardex R1C is ook toepasbaar in natte ruimtes.

    

   Voordelen Ardex R1C:


   + bevat cement;
   + voor het gletten en pleisteren van wanden en plafonds in de renovatie en in de nieuwbouw;
   + handig voor uitvlakken van bijvoorbeeld tegels, gipsplaten of gipsblokken;
   + spanningsarm, scheur vrij en zeer sterk;
   + voor laagdiktes tot 10 mm;
   + klinkt niet in;
   + gemakkelijk te verwerken;
   + uitstekende hechting;
   + te gletten zonder te schuren;
   + zuinig in het verbruik;
   + in alle laagdiktes de volgende dag al verder te bewerken;

   Ardex R1C is ideaal voor het gletten en pleisteren van wanden en plafonds. Waarop wordt aangebracht: behang, verf, sierpleisters, decoratieve pleister en andere wandbedekkingen. Vullen van scheuren, gaten, sleuven en naden bij gipskartonplaten. Alleen binnen te gebruiken!

    

   Aanbrengen van Ardex R1C

   Dient droog, vast, draagkrachtig en vrij van stof, vuil en andere verontreinigingen zijn. Oude, niet goed hechtende of zwak gebonden verfsoorten, slechte stuclagen en behang moeten worden verwijderd. Eerst de ondergrond dun voorspachtelen en eventuele voegen vullen. Na droging van de voorspachtel, na ca. 30 – 60 minuten, kan de eindlaag in de gewenste laagdikte aangebracht worden.

    

   1. In een schone mengkuip dien je schoon water en onder krachtig mengen zoveel poeder aan toe, dat er een gelijkmatige, pasteuze, klontenvrije, stabiele mortel ontstaat. Voor het mengen van 25 kg Ardex R1C is ongeveer 12,5 l water nodig.
   2. We raden aan slechts zoveel materiaal te mengen als je binnen 30 minuten kan verwerken.
   3. Na het 1– 3 minuten nogmaals te mengen is de mortel bij +20 °C circa 30 minuten lang te verwerken en kan het meteen in de gewenste laagdikte tot 10 mm worden aangebracht.
   4. Al na ongeveer 40 minuten na het aanbrengen van de mortel kan het oppervlak worden afgewerkt. Afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond en de temperatuur is dit ca. 20 – 30 minuten lang mogelijk.
   5. Voor het maken van redelijk gladde oppervlakken voor de meeste toepassingen dien je de opgebrachte mortel na het aantrekken met de vlakspaan strak af te werken. Voor het maken van zeer gladde oppervlakken kan de mortel binnen de ‘sponstijd’ van ca. 50 minuten met een licht vochtige spons nog een keer worden nabewerkt.
   6. Ook kan het oppervlak eerst worden geschuurd en daarna met de vlakspaan strak worden afgewerkt.Hogere temperaturen verkorten en lagere temperaturen verlengen de verhardings- en nabewerkingstijden.
    Maak bij twijfel een proef. Ardex R1C boven +5 °C verwerken.Mengverhouding: 1 deel water op 2 delen poeder.

   Droogtijden van Ardex R1C

   Bij normale temperaturen (+18 °C tot 20 °C) zijn ook dikke pleisters na 1 dag zover gedroogd, dat je verf en Beton Ciré kan aanbrengen. Gebruik wel altijd eerst een primer.

    

   Opslag

   6 maanden ongeopend houdbaar, droog bewaren.

    

   Ardex R1C renovatiepleister
   € 29,95
   Ardex R1C renovatiepleister
   Per zak - 5kg
   Toevoegen aan winkelwagen