Handleidingen »
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Leemstuc pakket: Alisson

   € 21,50
   ✓ Op basis van zand, klei & leem
   ✓ Eenvoudig zelf aan te brengen
   ✓ A-kwaliteit leemstuc

   Heb je vragen of advies nodig, wij zijn bereikbaar via de chat.... Toon meer

   Benieuwd naar de kosten?

   Vraag een gratis prijsindicatie aan. U hoeft hier niets voor te doen, u ontvangt vanzelf een prijs inclusief eventuele verwerkingskosten van een van onze partners.


   Productomschrijving

   Binnen de kortste keren creëer je met de leemstuc van Betonstunter een mooie afwerklaag op je binnenmuren. Ook met Leemstuc krijg je een prachtig betonlook effect. En het mooie is: de leemstuc is volledig ecologisch. Dit komt doordat ons product is gemaakt van zand, klei en leem. Doordat de stuc dampopen is wordt vocht goed opgenomen in je huis.

   Hoe moet je leemstuc aanbrengen?

   1. Begin met een droge, vlakker ondergrond. De wand dient saus of behangklaar te zijn
    TIP: is je wand nog niet vlak? Gebruik dan uitvlakmortel
   2. Breng de primer aan met een schuim- of vachtroller
   3. Laat minimaal 12 uur drogen
   4. Wanneer de wand droog is meng je de leemstuc met water. Hoeveel water je moet gebruiken staat vermeld op de verpakking (dit verschilt per kleur)
   5. Laat de gemengde leemstuc ongeveer 15 minuten rusten voordat je aan de slag gaat met de eerste laag. Breng de leemstuc aan met een spaan.
   6. Wacht tot de eerste laag handdroog is. Dat betekent dat bij aanraking van de wand er geen resten blijven plakken aan je hand
   7. Eenmaal droog kan je de tweede laag aanbrengen. Dit doe je op dezelfde manier als de eerste laag. Gebruik verschillende patronen voor een mooi effect
   8. Laat deze laag ook drogen
   9. Deel je even een foto van het resultaat? ;)

    

   Hoeveel leemstuc je nodig?

   1 kilo leemstuc is geschikt voor een oppervlak van 1 vierkante meter (twee lagen). Is dit niet genoeg? Kies dan voor een set van 5 kilo of 10 kilo. 

    

   Wat is de droogtijd van leemstuc?

   De droogtijd van beide lagen hangt sterk af van de luchtvochtigheid. De eerste laag moet handdroog zijn. Dit betekent dat wanneer je hand de wand raakt dat er niks mag blijven kleven aan je hand. De tweede laag dient hij volledig opgedroogd zijn. Dit kan een dag duren.

   Hoe bewaar je Leemstuc?

   Onze Leemstuc is ongeopend 12 maanden houdbaar wanneer je het droog en koel bewaart. Heb je de emmer geopend? Zorg dat deze weer goed luchtdicht is gesloten, dan zal deze net zo lang houdbaar zijn.

   Keuzestress? Bestel dan een leemstuc kleurstaal om met je eigen ogen onze schitterende kleuren te zien.

   Leemstuc pakket: Alisson
   € 21,50
   Leemstuc pakket: Alisson
   1kg - 1m2
   Toevoegen aan winkelwagen